Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Φαρμακοποιοί Vs επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων

Διαβάζω, Ακούω, Βλέπω πως …Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι Λαρισαίοι φαρμακοποιοί, που αφορούν στην απόφαση τους να μη διακοπεί τελικά η επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, σε μία κίνηση καλής θέλησης έναντι των δεσμεύσεων του υπουργού Υγείας για άμεση εξόφλησή τους από τον ΟΠΑΔ το προσεχές διάστημα.

Τελικά ποια είναι η αλήθεια; Η καλή θέληση των φαρμακοποιών ή η λύση του προβλήματος από τον υπουργό; Καμία. Η αλήθεια είναι πως δεν συμφέρει τους φαρμακοποιούς να αγοράζουν οι ασφαλισμένοι τα φάρμακα και να τα πληρώνουν τοις μετρητοίς. Γιατί τότε θα υπάρχει φειδώ από μέρους μας. Θα αγοράζουμε τα φάρμακα με το …σταγονόμετρο, θα …δανειζόμαστε από άλλους που τους περισσεύουν, δε θα αγοράζουμε καθόλου και θα πορευόμαστε με …πρακτικά γιατροσόφια. Γιατί, άλλο είναι να αγοράζεις επί πιστώσει και να τα πληρώνει ο φορέας σου και άλλο να τα πληρώνεις τοις μετρητοίς και να καταθέτεις τις αποδείξεις στον φορέα για να σε πληρώσει.

Αυτή, λοιπόν είναι η αλήθεια με τους φαρμακοποιούς και τις …αναστολές. Αλλά το θέμα είναι, πότε θα λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους και πότε την αλήθεια; Άσχετα αν μας …τσούζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: