Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

80.000 αιτήσεις για 5.000 θέσεις σε Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση

Διαβάζω, Ακούω, Βλέπω πως …Περισσότεροι από 80.000 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν υποβάλει αίτηση προκειμένου να συμμετάσχουν στον προσεχή διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, μέσω του οποίου θα διοριστούν τελικά 5.072 από αυτούς τα επόμενα δύο σχολικά έτη.

Στατιστικά στοιχεία από τον πίνακα αιτήσεων ανά ειδικότητα και τις πιθανότητες επιτυχίας: από την απλή ανάγνωση του πίνακα που ανακοινώθηκε, προκύπτει ότι ορισμένοι κλάδοι εκπαιδευτικών είναι ιδιαίτερα ωφελημένοι σε σχέση με ορισμένους άλλους σχετικά με τις πιθανότητες επιτυχίας στο συγκεκριμένο διαγωνισμό. Για παράδειγμα, θα διοριστούν...
  • ο ένας (1) δάσκαλος στους …1,3
  • ο ένας (1) γυμναστής στους 151
  • ο ένας (1) στους 2,3 καθηγητές οικιακής οικονομίας
  • ο ένας (1) στους 49 θεολόγους.

Αυτά τα στατιστικά βλέπουν και οι μαθητές-τελειόφοιτοι και επιλέγουν στο Μηχανογραφικό. Με αποτέλεσμα, να διορίζονται (και) στην Εκπαίδευση, το βασικό φυτώριο μιας σωστής κοινωνίας, και άτομα τα οποία δεν αγαπούν ιδιαίτερα το αντικείμενο. Παρόμοιο φαινόμενο παρατηρείται και με την επιλογή, εκ μέρους των υποψηφίων, των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών. Κάποια στιγμή, σε διάφορες υπηρεσίες και πόστα θα βρεθούν να εργάζονται άτομα τα οποία τυχαία βρέθηκαν εκεί. Τα αποτελέσματα ήδη αρχίσαμε να τα βιώνουμε. Απολύτως αναγκαίος, λοιπόν, ο σωστός και επιστημονικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός των νέων. Και όχι ως ...συμπλήρωμα ωραρίου άσχετων με το αντικείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: