Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Ισπανική κατασκευαστική εταιρεία, πουλά σε τιμή κόστους

Ένας ισπανός, ο Χοσέ Μορένο, ο οποίος διαθέτει μια ισπανική κατασκευαστική εταιρεία, αποφάσισε να οικοδομήσει 2.100 διαμερίσματα, που θα διατεθούν σε τιμή κόστους. Όπως λέει ο ίδιος, ότι με την κίνησή του επιθυμεί να βοηθήσει όσους δεν έχουν αρκετά οικονομικά μέσα για να αποκτήσουν σπίτι στην Ισπανία, όπου οι τιμές των ακινήτων την τελευταία δεκαετία εκτοξεύτηκαν στα ύψη καθώς τα επιτόκια της Ευρωζώνης βοήθησαν στις πωλήσεις. «Πιθανώς αυτό που κάνω να σχετίζεται με αυτά που πέρασα στο παρελθόν. Πάντα πολεμούσα για την επίτευξη της κοινωνικής αλλαγής και στάθηκα στο πλευρό των συνδικάτων».

Mέρα και νύχτα, εκατοντάδες άνθρωποι στρατοπεδεύουν σε σκηνές περιμένοντας τη μεγάλη ευκαιρία που προσφέρει η κατασκευαστική εταιρεία του Μορένο, περιμένοντας να αγοράσουν κατοικία σε τιμή ευκαιρίας. Ο Μορένο υποστηρίζει ότι πρόκειται να επαναλάβει την προσφορά του και στο μέλλον, προσθέτοντας, όμως, στο κόστος των διαμερισμάτων και ένα 3% κέρδους. Όπως λέει ο εργολάβος με την κοινωνική συνείδηση, και άλλοι συνάδελφοί του θα μπορούσαν να τον μιμηθούν αλλά δεν το κάνουν επιλέγοντας το εύκολο κέρδος.
Και ένα ανέκδοτο: όπως διαβάζω στο σημερινό Τύπο, ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες με τη βοήθεια αρκετών ελληνικών τραπεζών, προτίθενται να κάνουν κάτι ανάλογο και στην Ελλάδα.
Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: