Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Πράσινο φως για αυξήσεις μισθών των ... βουλευτών

Θέμα χρόνου θεωρείται η αύξηση του μισθού των βουλευτών, καθώς και η διεκδίκηση αναδρομικών! Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με πρόσφατη απόφασή του, έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η νομοθετική ρύθμιση που «μπλόκαρε» τις αυξήσεις στις συντάξεις των βουλευτών, οι οποίοι ζητούσαν να αμείβονται με όσα και οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί. Έτσι η βουλευτική αποζημίωση (έτσι ονομάζεται το μηνιάτικο των βουλευτών) των εν ενεργεία και συνταξιούχων εθνοπατέρων μας θα πρέπει να είναι ανάλογη με αυτή των ανώτατων δικαστικών λειτουργών.

Οι δικαστικοί, λοιπόν, πήραν τις αυξήσεις που τους αναλογούσαν και τώρα ζητούν το ίδιο και οι βουλευτές. Το... κόλπο είναι λίγο έως πολύ γνωστό: ένας πρώην βουλευτής προσφεύγει στα δικαστήρια ζητώντας εξίσωση της βουλευτικής του σύνταξης με το μισθό των δικαστικών. Τα δικαστήρια, ακολουθώντας τις σχετικές διατάξεις του Συντάγματος, οφείλουν να τον δικαιώσουν. Και άπαξ και δικαιωθεί ένας, τότε δημιουργείται δεδικασμένο και όλοι παίρνουν τα αντίστοιχα χρήματα, τόσο οι πρώην βουλευτές όσο και οι εν ενεργεία.

Από την: Espresso News

1 σχόλιο:

marianaonice είπε...

Oι δικαστές απ' ό,τι ξέρω δεν πήραν ακόμη τις αυξήσεις τους και μάλλον δεν θα τις πάρουν! Κάτι ακούγεται ότι ανεστάλη το νέο μισθολόγιο που τους υποσχέθηκαν!
Οι βουλευτές όμως κατά πως φαίνεται θα πάρουν όπως πάντα πρώτοι!!!
Καλό Σαββατόβραδο και μια όμορφη Κυριακή σου εύχομαι!
:)))