Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Segolene ή Martine

Ειδική Επιτροπή Απογραφής του Σοσιαλιστικού Κόμματος αναμένεται να αποφανθεί σήμερα ποια από τις δύο υποψήφιες για τη θέση του Πρώτου Γραμματέα κέρδισε τις εκλογές της Παρασκευής, καθώς η πρώτη καταμέτρηση ανέδειξε την κόρη του Ζακ Ντελόρ και δήμαρχο της Λίλης, Martine Aubry στην πρώτη θέση, με διαφορά μόλις 42 ψήφων από τη Segolene Royal. Ως γνωστόν Τα κομματικά στελέχη της τάσης Royal κατέθεσαν πολλές ενστάσεις σχετικά με το αποτέλεσμα το οποίο κρίνουν ως μη δίκαιο, εξαιτίας προβλημάτων σε πολλά εκλογικά από τα 3.200 κέντρα.

Αν με ρωτούσατε, ή αν με καλούσε το σοσιαλιστικό κόμμα της Γαλλίας, το ΓΑΣΟΚ ας πούμε (ΓΑλλικό ΣΟσιαλιστικό Κίνημα), να επιλέξω ανάμεσα στις δύο, θα είχα μεγάλο πρόβλημα, μεγαλύτερο ίσως και από εκείνο που έχει η Ειδική Επιτροπή Απογραφής. Διότι και οι δύο υποψήφιες είναι …ωραίες.
Έχω γράψει παλαιότερα, αν θυμάμαι καλά, την προτίμησή μου στις γυναίκες, όσον αφορά τη διαχείριση υπουργείων, κομμάτων, κυβερνήσεων, εξουσιών γενικότερα. Εδώ καταφέρνουν να εξουσιάζουν και να διοικούν τις οικογένειές τους, δε θα τα καταφέρουν με τους άλλους;
'Ετσι, παραμένει για μένα το δίλημμα, Segolene ή Martine. Martine ή Segolene, je ne connais pas que pour je choisisse!

ΥΓ. Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό το δίλημμα θα το είχα για την ...Ελλάδα, αλλά σίγουρα όχι Ντόρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: