Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Οι βρεττανοί ...blogάρονται

Προαιρετικά θα διδάσκονται τη βικτοριανή εποχή ή τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της Βρετανίας, αναγκαστικά όμως καλούνται να μάθουν να χειρίζονται τέλεια τα blogs,το Twitter και τη Wikipedia (!!) σύμφωνα με προτεινόμενη διδακτέα ύλη!
Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, η διδακτέα ύλη διατηρεί κάποιους από τους παραδοσιακούς τομείς διδασκαλίας, δίνει όμως έμφαση στα σύγχρονα μέσα, στο Διαδίκτυο και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση.
Oh my God, στέκονται καλά οι βρεττανοί; Χωρίς τον κατά νόμο υπεύθυνο θα μαθαίνουν να blog-άρουν; Πόσο πίσω είναι οι άνθρωποι! Ας αναφωνήσωμεν όλοι, ομοθυμαδόν επί τω αυτώ και ας ευχηθούμε God saves the king!

2 σχόλια:

Γεωργία είπε...

"Προαιρετικά θα διδάσκονται τη βικτοριανή εποχή ή τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της Βρετανίας, αναγκαστικά όμως..."

Εάν το σχολείο δεν παρέχει στους μαθητές εκπαίδευση σε διάφορες επιστήμες, εάν δεν τους δίνει για "ρίζες" τις γνώσεις που έχουν διαμορφώσει τις Επιστήμες και τις Τέχνες μέσα στους αιώνες, εάν δεν τους δίνει αυτήν την παράδοση, εάν δεν τους παραδίδει αυτούς τους θησαυρούς που είναι εκ των ουκ άνευ, που είναι ζωτικής ανάγκης σαν τον αέρα, εάν δεν τους δείχνει κατευθύνσεις για να ξέρουν πού βρίσκονται και τι υπήρξε πριν από αυτούς, εάν δεν τους δίνει αυτό,
τότε τι τους δίνει?
Κενό τους δίνει?

Μα.."τα blogs, το twitter και τη wikipedia", τα μαθαίνουν οι νέοι μόνοι τους.. Κι αν τα διδαχθούν στο σχολείο τότε πόσο χρόνο αυτό χρειάζεται εάν όχι παρά ελάχιστο χρόνο?
Εάν το σχολείο μαθαίνει τους μαθητές ό,τι μαθαίνεται εύκολα και άκοπα, τότε ποιός θα τους μάθει όλα αυτά τα οποία χρειάζονται χρόνο για να διδαχθούν και μαθευτούν, όλα αυτά τα οποία χρήζουν δασκάλου-καθηγητή-καθοδηγητή-συνοδιπόρου-προχωρημένου για να μαθευτούν, όλα αυτά που συνεπάγονται σοβαρή δουλειά.... ??

Ε, αγαπητέ Phlou..fli, ποιός?
Πότε? Πού? Τι?

phlou...flis είπε...

@georgia: φαντάζομαι πως οι εγγλέζοι τάχουν λύσει αυτά (;;) και θέλουν να διδάξουν τη σωστή χρήση του διαδικτύου; Πού να ξέρω;