Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Οι βουλευτές δεν δέχονται περικοπές στο μισθό τους

Ετέθη και πάλι θέμα μείωσης της βουλευτικής αποζημίωσης αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών δεν θέλει να συζητά το θέμα χαρακτηρίζοντάς το «λαϊκισμό». Να λοιπόν ένα παράδειγμα συναίνεσης και μάλιστα συναίνεση απ’ όλους. Η βουλευτική αποζημίωση ανέρχεται στο ποσόν των 6.200 ευρώ χωρίς επιδόματα και οι βουλευτές υποστηρίζουν ότι το ποσό αυτό δεν καλύπτει τις ανάγκες τους ενώ υπολείπεται εκείνου που λαμβάνουν πολλά golden boys και αρκετά στελέχη ιδιωτικών εταιρειών. Η πρόταση για μείωση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση σχεδόν όλων των βουλευτών που στην περίπτωση αυτή ήταν διακομματική, αφού αφορά την τσέπη.
Ανεξαρτήτως του μισθού των βουλευτών, οι προσπάθειες της Βουλής να εξοικονομήσει κόστη και δαπάνες θα είναι συνεχείς, όπως διαβεβαιώνουν συνεργάτες του προέδρου της Βουλής κ. Σιούφα, επισημαίνοντας πως η Βουλή ζήτησε κι έλαβε τις μικρότερες αυξήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να μειώσει τις ανελαστικές δαπάνες.

Διακομματική συναίνεση υπάρχει κε πρόεδρε της κυβέρνησης. Υπάρχει σε περιπτώσεις της άρσης ασυλίας βουλευτών, υπάρχει σε περιπτώσεις αύξησης του μισθού των (σόρρυ, της βουλευτικής αποζημίωσης), υπάρχει στις περιπτώσεις περικοπής μισθού, υπάρχει στις περιπτώσεις για αγορά μεγάλου κυβισμού αυτοκινήτων που διατίθενται προς αυτούς, υπάρχει σε κάθε τι που αφορά στην πάρτη τους. Γι αυτό, μην τους αδικείται. Συναίνεση υπάρχει, ενίοτε.

ΥΓ. Αυτές οι ανελστικές δαπάνες, τί είναι ρε παιδιά;

Δεν υπάρχουν σχόλια: