Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Ο Πούτιν ζητεί μεσολάβηση του Καραμανλή

Τη μεσολάβηση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει με τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου προς τις χώρες της Ε.Ε., περιλαμβανομένης και της Ελλάδας, ζήτησε χθες, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές από τη Μόσχα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Πάντα κατά τις ίδιες πηγές, ο Ρώσος πρωθυπουργός τηλεφώνησε το πρωί στον κ. Καραμανλή προκειμένου να βολιδοσκοπήσει αν ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μπορούσε να επικοινωνήσει με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ε.Ε., προκειμένου η τελευταία να μεσολαβήσει για την αλλαγή στάσης εκ μέρους της Ουκρανίας - κάτι που πάντως θεωρείται δύσκολο, αφού η Ευρώπη εκλαμβάνει τη διένεξη Μόσχας - Κιέβου ως διμερές πρόβλημα.

Γίναμε παγκόσμια δύναμη και δεν το μάθαμε ακόμη; Ρε Πούτιν, για τι μας πέρασες; Αμερικανάκια, να σε …βοηθήσουμε; Εσύ τι έκανες τόσα χρόνια για μας; Στο θέμα της Κύπρου, στο ελληνοτουρκικά, στο Σκοπιανό; Γιατί λοιπόν να βοηθήσουμε τώρα που έχεις προβλήματα με την ΕΕ;
Κι εσύ ΚΚ, γιατί μας κράταγες κρυφό; Γίναμε ο …τρίτος πόλος και δε μας το ‘λεγες. Γίναμε υπερδύναμη και δεν το μάθαμε από τα χείλη σου αλλά το μαθαίνουμε από τον Βλαδίμηρο; Ντροπή σου, τέτοια μετριοφροσύνη!


Μπορεί η Standard & Poor's να υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας αλλά η Ελλάδα σαν πολιτική δύναμη αναβαθμίζεται, από ενέργειες σαν και αυτή του Πούτιν. Μπράβο μεγαλεία η Ελλάς!

2 σχόλια:

jf είπε...

Έχω ψηλώσει κατά έναν πόντον...

phlou...flis είπε...

@JamanFou: μη κτυπήσεις στο ταβάνι