Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Ευκαιρίες για ανέργους του ΟΑΕΔ αλλά και ...άεργους βουλευτές

«Στην ενίσχυση της απασχόλησης και την οικονομική στήριξη των ανέργων στοχεύει η τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Απασχόλησης, με την οποία επεκτείνεται στον δημόσιο τομέα η δυνατότητα μετατροπής του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης». Αυτά υποστηρίζει ο διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ. σχετικά με την ευκαιρία που δίνει ο Οργανισμός σε επιδοτούμενους ανέργους μετά τον ιδιωτικό τομέα να απασχοληθούν και στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Η τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων προβλέπει την προσωρινή τοποθέτηση επιδοτούμενων ανέργων και στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η ρύθμιση προβλέπει την επιχορήγηση του εργοδότη (δηλαδή του Δημοσίου) με ποσό ίσο με την επιδότηση της ανεργίας για κάθε πρόσληψη ανέργου. Το Δημόσιο θα καταβάλλει σε κάθε προσλαμβανόμενο τον προβλεπόμενο μισθό, ανάλογα με τον κλάδο και την ειδικότητά του και η χρονική διάρκεια της απασχόλησης θα κυμαίνεται από 5-12 μήνες. Η συνολική επιβάρυνση του προϋπολογισμού για τη διαφορά της επιδότησης με τον καταβαλλόμενο μισθό, είναι 500 εκατ. ευρώ.

Μωρ’ εμένα μου λες; Κεσάτια φαίνεται πως έχουν τα βουλευτικά γραφεία αυτή την εποχή και ψάχνουν αντικείμενο ενασχόλησης. ‘Η μήπως πλησιάζουν οι εκλογές και ψάχνουμε για εκλογική πελατεία, δλδ κι άλλους …όμηρους; Βρε τζαμαρία που θέλει σπάσιμοοοο (ωχ, μα τι λέω;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: