Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Πρόστιμα για κάθε γούστο

«Πρόστιμα της Τροχαίας σε παραβάτες του ΚΟΚ». «Πρόστιμο στη Siemens». «Πρόστιμα από το ΕΣΡ στα κανάλια...». «Βαρύ πρόστιμο σε ΠΑΟ και ΑΕΛ». «Πρόστιμο στη Vodafone». «Πρόστιμο από την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων». «Χάδι-πρόστιμο για τον Ασωπό». «Πρόστιμο για το Κτηματολόγιο». «Πρόστιμο επειδή δάγκωσε αστυνομικό». Πρόστιμα εδώ, πρόστιμα εκεί, πρόστιμα για όλα τα γούστα. Υπάρχουν όμως πρόστιμα που σβήνονται όταν γνωρίζεις τον κατάλληλο άνθρωπο. 'Αλλα που μειώνονται αν πληρωθούν εφάπαξ ή τέλος πάντων εγκαίρως. Ορισμένα που ...γράφονται στην άμμο. Πρόστιμα όμως που να επιστρέφουν ως έσοδο στις τσέπες εκείνων που τα κατέβαλαν επειδή τιμωρήθηκαν για παράβαση κάποιων κανονισμών μόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο επιβάλλονται!
Η βασική καινοτομία που καθιέρωσαν οι ποδοσφαιρικοί …συνέταιροι έχει να κάνει με την ουσιαστική κατάργηση της ποινής κεκλεισμένων των θυρών ή της τιμωρίας των ομάδων να αγωνίζονται τουλάχιστον 300 χλμ. μακριά από την έδρα τους όταν οι οπαδοί δημιουργούν σοβαρά επεισόδια. Έτσι έμεινε μόνο η τιμωρία με πρόστιμο, προς μέγα όφελος και της ΕΠΟ που εισπράττει το 25%. Κατ’ απαίτηση των ΠΑΕ έγινε δεκτό και ότι οι ομάδες έχουν αντικειμενική ευθύνη μόνο για τα επεισόδια τα οποία λαμβάνουν χώρα εντός των γηπέδων. Για έκτροπα στον περιβάλλοντα χώρο ή στους δρόμους των πόλεων το μπαλάκι πετάχτηκε στην Αστυνομία (δεν ξεκαθάρισαν αν θα πρέπει να πληρώνει το πρόστιμο αυτό η Αστυνομία. θα περιμένουμε διευκρινήσεις).

Κάνω παράβαση βεβαιωμένη αλλά (πάντοτε επίκαιρος ο Ντάριο Φο) ...δεν πληρώνω, δεν πληρώνω (φυσικά στην περίπτωση των ΠΑΕ, ...μου το χαρίζω, μου το χαρίζω).

3 σχόλια:

------ είπε...

Καλησπέρα ....πολύ καλο ...πανεξυπνο...θα το διαβασω το βραδυ;;;;;;Ετσι;;;;;
φιλια

phlou...flis είπε...

Οκ. Εδώ θα είμαι, όπως κάθε βράδυ. (εκτός από την μεγάλη μου λατρεία, το 2ο).
Είσαι μια ...αγαπημένη ραδιοφωνική φωνή (ευτυχώς η ελληνική ραδιοφωνία έχει πολλές τότοιες), αλλά εσύ ξεχωρίζεις γιατί είσαι πάντα γελαστή και χαρούμενη (ακόμα και όταν θυμώνεις).
Κάποια στιγμή, θα σου ...αφιερώσω ένα ...ερωτικό γράμμα, διαφορετικό από τα άλλα. Οσονούπω!

------ είπε...

Ααααααααααααχχχχχχχχχχχχχχχχχ!!!!
Ανατρίχιασα!!!!!χιχιχιχι!!
Σ`ευχαριστω πολυ πολύ
Μμμμμμμμμμάκια(είμαι καλύτερα απόψε)