Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Πολιτική και ΜουΜουΕ

Άκουσα, Είδα, Διάβασα πως …"η κυβέρνηση δεν ασχολείται με την κοινωνία αλλά με την επικοινωνία". Αυτό καλό είναι να το θυμούνται οι νυν αλλά και οι επόμενοι. Γιατί, με αυτό το …σύνθημα δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να επιβεβαιώνουν –να βγάζουν τα μάτια τους με τα ίδια τους τα χέρια- πώς πάνω από κόμματα, πάνω από εξουσίες, πάνω από θεσμούς είναι η …επικοινωνία, τα ΜουΜουΕ. Όσο πιο …επικοινωνιακός είσαι, τόσο καλύτερα επιβιώνεις και εξουσιάζεις.

3 σχόλια:

ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΙΝΑΣ είπε...

Κύριε καθηγητά, ίσως δεν καταλάβατε. Το μυστικό της ερμηνείας αυτής της πράγματι ακατανόητης και βδελυρής συμπεριφοράς της κυβέρνησης κρύβεται στην ετυμολογία της λέξης "επικοινωνία".

Όπερ σημαίνει πως, εφόσον μια ζωή οι ασκούντες την εξουσία βρίσκονται από... πάνω μας, επί της κοινωνίας δηλαδή, χρησιμοποιείται η πρόθεση "επί" για να δηλώσει ακριβώς το γεγονός.

Φερστέιν;

Την καληνύχτα μου και θερμά συγχαρητήρια για τα πολλά και ωραία blog σας.

fisherman είπε...

Η στρατηγική της δεξιάς ήταν πάντοτε να κερδίσεις την κοινή γνώμη πρίν αυτή καταλάβει τι πάει να γίνει... δεν είναι τυχαίο που το "Άρτος και θεάματα" ήταν η ντόπα τις κάθε δεξιόστροφης πολιτικής. Απλά δεν μπορεί να ξεγελάει για πάντα...

phlou...flis είπε...

@ΠάνοΓιαν: Φοβερή η ετυμολογία της λέξης. Την καταχωρίζω άμεσα

@fisherman: και όταν το καταλαβαίνουμε αυτό είναι πια αργά