Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Οι βουλευτές ψηφίζουν υπέρ της ασυλίας τους (για άλλη μια φορά)

Από τον Ημερήσιο Τύπο

7 βουλευτές παραπέμφθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής με το αιτήμα για άρση της ασυλίας των, αλλά όλες απορρίφθηκαν.
Ανάμεσα στα αδικήματα αυτά είναι και η… είσοδος βουλευτή στο γήπεδο! Για την πράξη του εκείνη κατηγορήθηκε, αφού θεωρήθηκε ότι προκάλεσε τη διακοπή του αγώνα. «Αυτός μπήκε μέσα στην προσπάθειά του να μην διακοπεί ο αγώνας», τον δικαιολόγησε συνάδελφός του πείθοντας 193 βουλευτές οι οποίοι τον αθώωσαν.
Ένας άλλος, ο οποίος «φέρεται ότι διέπραξε τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση, κατά συρροή με πλαστογραφία μετά χρήσεως και της απάτης ενώπιον δικαστηρίου»(!) αθωώθηκε επίσης οριακά (213), αφού «...οι καταγγελίες εναντίον του εξέπεσαν στο Εκλογοδικείο», φέρεται να είπε συνάδελφός του, αφού όντως η εναντίον του προσφυγή είχε απορριφθεί από το Εκλογοδικείο.
Η κατακλείδα: «Είμαστε ενάντια στην άρση των ασυλιών. Επιτέλους να σταματήσει η προσπάθεια ποινικοποίησης και της δράσης των βουλευτών», ανέφερε ο εν λόγω βουλευτής-συνήγορος υπεράσπισης...
Βουλευτές κατήγοροι/συνήγοροι αθωώνουν συναδέλφους τους κατηγορούμενους. Ενίοτε ευλογούν και τα γένια τους κρατώντας τα χτένια στα χέρια τους, δηλώνουν και την αντίθεσή τους έτσι για να καταγράφεται και η ευαισθησία τους, κόβουν και το πεπόνι με το μαχαίρι που οι ίδιοι κρατούν στα χέρια.

2 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Γιατι σου κανει εντύπωση;
Πιστευες πως θα ψήφιζαν κατα΄;

phlou...flis είπε...

@Ρικη: πίστευα πως για τα μάτια του κόσμου, σε κάτι "ανώδυνα" θα ψήφιζαν ναι