Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Πανίκας και τα μυαλά -μας- στα κάγκελα

Τρίτη τάξη δημοτικού μένει από απουσίες. Εγγράφεται σε σχολή με καλόγριες -σχολή Ντελασάλ- αλλά τον διώχνουν και από κει. «Μεταφέρεται» στην Αναργύρειο-Κοργιανέλειο Σχολή στις Σπέτσες όπου εκεί τα …καταφέρνει. Εγγράφεται στη Γυμναστική Ακαδημία αλλά τον διώχνουν και από εκεί. Δίνει εξετάσεις, το 1969, στη Θεολογική Σχολή αλλά τον κόβουν. Αναζητά στην τύχη του σε άλλους …ναούς, αυτούς της διασκέδασης. Στήνει μπουζουξίδικο στα Λαδάδικα τραγουδώντας Καζαντζίδη.
Γνωρίζει τον Καραμανλή και ...εισβάλει στην πολιτική ελέω Σ. Κούβελα. Ντύνεται Ζορό, βατραχάνθρωπος, Αϊ Βασίλης, καουμπόης, βρίσκει κοινά σημεία με τον Γ. Καρατζαφέρης οραματιζόμενος μια «μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη». Θαυμάζει την Χ. Φλωράκη αλλά χαρακτηρίζει «επανάσταση» τη χούντα των ταγματαρχών και βαφτίζει «θηλυκό Μεγαλέξανδρο» την Έλενα Παπαρίζου.
Έχει και «κουμπάρο» στη ΜΕΒΓΑΛ, φίλους όπως τον Χρηστίδη με τα απατηλά 090…, μπερδεύεται με το σκάνδαλο Βατοπεδίου, καταδικάζεται και σε φυλάκιση ενός έτους (για μείωση προστίμου), κτίζει παράνομη πυλωτή σε αυθαίρετο αλλά «το 90% έτσι τον θέλει». Κυρίες και κύριοι, Παναγιώτης Ψωμιάδης, γνωστός και ως «Πανίκας».

Επίλογος: Από παιδί διαρκώς «μπλέκει», αλλά στο τέλος βρίσκει λύση… Το βιογραφικό του το αλιεύσαμε από την ΚΑΘΗΜΕΙΝΗ του Σαββάτου 11 Απριλίου 2009, στη 2η Σελίδα.


1 σχόλιο:

Albus Genius είπε...

Τί λύση να βρεί; Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους περί λύσεως. Δεν βαριέσαι άρτον και θεάματα λέγαν οι παλιότεροι. Καλό πάσχα και καλή ανάσταση. Κάθε χαρά υγεία και ευτυχία.