Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Μεταγραφές φοιτητών και "αλλοίωση" μηχανογραφικού

Από 1 έως 15 Νοεμβρίου, όπως και κάθε χρόνο, οι φοιτητές που επιθυμούν μεταγραφή καλούνται να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις. Η μείωση των θέσεων των εισακτέων στα ΑΕΙ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και, ταυτόχρονα, η οικονομική κρίση που δυσκολεύει όλο και περισσότερο τη φοιτητική «μετανάστευση» αναμένεται να οδηγήσουν σε εκτίναξη των αιτήσεων των μετεγγραφών από ΑΕΙ και ΤΕΙ της περιφέρειας σε εκείνα Αττικής και Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, η αύξηση των θέσεων στα περιφερειακά ΤΕΙ αποδείχθηκε χωρίς νόημα, αφού τελικά έμειναν κενές λόγω της βάσης του 10, αλλά και της απροθυμίας πολλών επιτυχόντων να «μεταναστεύσουν».
Οι μετεγγραφές αποτελούν έναν από τους ετήσιους «πονοκεφάλους» των πρυτάνεων και των προέδρων των σχολών αφού αυξάνουν υπέρμετρα τον αριθμό των φοιτητών, επιβαρύνοντας τη λειτουργία κάθε ιδρύματος.

Αν σκεφτούμε πόσο χρόνο αναλώνουν οι πρυτανικές αρχές για την εξέταση όλων των αιτήσεων, τι αλισβερίσι γίνεται για το λόγο αυτό και το τελικό αποτέλεσμα που θα δημιουργήσει «ασφυξία» στα πανεπιστήμια του κέντρου και «αλλοίωση» των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων και του Μηχανογραφικού Δελτίου, τότε δίκαια θα μπορούσε να επικαλεστεί κανείς την κατάργηση των μεταγραφών. Και ας θίγονται οι νόμιμοι δικαιούχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: