Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Οι Οίκοι και οι ..."Οίκοι"

Καλή μας χρονιά ή έστω, καλύτερη από αυτήν που φεύγει.
Αντιγράφω από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λάρισας
Μπορεί κάποιοι οικονομικοί Διεθνείς Οίκοι -όπως οι Μούντις- να μας υποβάθμισαν, ωστόσο, ευτυχώς κάποιοι άλλοι Οίκοι μας διατηρούν ψηλά. Αναφέρομαι στους Διεθνείς οίκους ...Gucci, Armani, Louis Vuitton και λοιπούς. Αυτοί δείχνουν ότι είναι οίκοι με... ανοχή.

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Ψαράδες στη Σρι Λάνκα



Πολλές μοναξιές μαζεμένες, καρφωμένες σε στύλους. Να τσιμπούσε κιόλας;

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Αναψηλάφηση δίκης

Σήμερα Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009, η Εκκλησία μας τιμά και γιορτάζει "Των 14.000 νήπιων, αναιρεθέντων υπό Ηρώδου".
Προτείνω αναψηλάφηση της δίκης κατά του Ηρώδη ή τη δημιουργία Εξεταστικής Επιτροπής..Για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους!!

Μια εικόνα με πολλά υπονοούμενα


Η πονηρή ματιά και το πονηρό χαμόγελο ή τα παιχνιδίσματα του φακού;

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Εθνική Οικονομία του ...ενός

Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο Αλογοσκούφης τα έβαλε με τον Παπαθανασίου ο οποίος καιρό τώρα τα έριχνε στον Αλογοσκούφη. Ο Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε ευθέως και τους δυο προκάτοχούς του, ενώ ταυτόχρονα και οι δυο μαζί τα έβαλαν με τον Παπακωνσταντίνου.
Μ' αυτά και μ' αυτά με κάνουν να υποψιάζομαι πως η ...Εθνική Οικονομία της χώρας χαράζεται και υλοποιείται από ένα άτομο -άντε και τους συμβούλους του-, τον ΥπΕθΟ και Οικονομικών. Αν είναι έτσι, τότε καταλαβαίνω γιατί πάμε κατά διαόλου!

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Cayenne - Porsche - Ελλάδα: το τρίπτυχο

Το «Cayenne», ένα τζιπ πολυτελείας, το οποίο παράγει η Porsche, κατέκτησε τη διεθνή αγορά αμέσως μόλις κυκλοφόρησε και αναδείχθηκε σε «status symbol». Όταν πρωτοκυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά, η απλή έκδοσή του διατέθηκε στην τιμή των 109.229 ευρώ. Μετά τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του «Καγιέν», η κεντρική διοίκηση της Πόρσε διεπίστωσε -προς μεγίστη κατάπληξή της- ότι, από όλες τις πρωτεύουσες του κόσμου, τα περισσότερα μοντέλα είχαν πωληθεί στην Αθήνα, με δεύτερη τη Μόσχα. Περισσότερα και από όσα είχαν πωληθεί στο πολυπληθέστερο και πλουσιότερο Λονδίνο!

Συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα: η οικονομική κρίση βουλιάζει το ελληνικό κράτος, όχι όμως τους έλληνες. Ο εκτροχιασμός των δημοσιονομικών αφορά στο Λογιστήριο του κράτους και όχι στο οικογενειακό μας λογιστήριο. Η κρίση είναι ...κρίση και οι κροίσοι παραμένουν ...κροίσοι. Οι ξένοι -όρα Άγγλοι και Γερμανοί- μας πήρανε χαμπάρι...
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Ευχές και ...κατάρες

Γράφω σήμερα για να σας στείλω τις ευχές μου ....αλλά.... Μόλις διαβάζω πως αρνούνται τις περικοπές μισθούν οι βουλευτάδες μας. "Η βουλευτική αποζημίωση δεν αποτελεί για κανένα βουλευτή χαρτζιλίκι" φέρεται να είπε ο κος κος ...πρόεδρας της Βουλής στον υπουργό Οικονομικών.
Μετά από αυτά, Πολλές ευχές σε όλους σας, καλές γιορτές να περάσετε γεμάτες Υγεία, Ευτυχία και Χαρά.
Οι δε βουλευτές μας, είθε να πετύχουν τα χειρότερα και κακό χρόνο νάχουν και να βάλουν το χαρτζιλίκι τους -ουπς, την αποζημίωσή τους ήθελα να πω- εκεί που ξέρουν!
ΥΓ. Ουφ το 'γραψα και ανακουφίστηκα κι ας είναι χρονιάρες ετούτες οι μέρες.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Ο λαός απαιτεί: Επανάληψη της «Δίκης των 6» του 1922

Την επανάληψη της «Δίκης των 6», που έγινε το 1922 μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, αποφάσισε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών και αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία της δίκης.
Την επανάληψη της δίκης έχει ζητήσει ο Μιχάλης Πρωτοπαδάκης, εγγονός του Πέτρου Πρωτοπαδάκη, με το επιχείρημα ότι υπάρχουν νέα γεγονότα και νέες αποδείξεις που καθιστούν πρόδηλη την πλάνη περί των πραγμάτων κατά τη διεξαγωγή της δίκης το 1922.

Προτείνω στους απόγονους του Κολοκοτρώνη να εγείρουν εκ νέου το ζήτημα για αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης κατά του προπροπρογόνου τους, Θεοδωρή. Για να αποκατασταθεί η πάσα αλήθεια.


Η Δίκη των "6": Με την ονομασία αυτή έμεινε στην ιστορία η δίκη των πρωταίτιων της Μικρασιατικής Καταστροφής από έκτακτο στρατοδικείο, που συγκρότησαν οι βενιζελικοί αξιωματικοί της Επανάστασης του 1922. Στο εδώλιο κάθισαν επτά πολιτικοί και ένας στρατιωτικός, από τους οποίους οι έξι καταδικάσθηκαν σε θάνατο και εκτελέσθηκαν...


Περισσότερα θα διαβάσετε ΕΔΩ με ένα κλικ ...αλλά κι ΕΔΩ, επίσης με ένα κλικ

ΥΓ. Δουλειά δεν είχε ο ... έλληνας διάολος και ...μπιμπ τα ελληνόπουλά παιδιά του!

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Ομιλίες επί του προϋπολογισμού

Στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού έσπευσαν να μιλήσουν όοοοολοι οι βουλευτές. Μα τι βίτσιο κι αυτό, αφού το Γενάρη θα κατατεθεί νέος. Δε μπορούσαν να μοιραστούν, οι μισοί τώρα και οι άλλοι μισοί τότε;
Άσε που οι περισότερες/οι διαβάζουν από κείμενο την ομιλία τους.

Η φωτογραφία με τα χίλια ...Ωχ!!



Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου συζητούν σκεπτικοί χθες στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του προϋπολογισμού, αναφέρει η λεζάντα της φωτογραφίας στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Παρατηρώντας κανείς προσεκτικά τα συνοφρυωμένα τους μούτρα, δικαίως αναφωνεί: Ωχ, ωχ, ωχ και ξανά Ωχ!

ο Santa Claus είναι μεγάλη λέρα


Το διαβάσαμε κι αυτό. Ο Santa Claus, αποφάνθηκε Αυστραλός ερευνητής, δίνει το κακό παράδειγμα και αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία: είναι χοντρός• τρώει όλο μπισκότα• καπνίζει πούρα• κάνει εξτρίμ σπορ (πετάει με το έλκηθρο, κατεβαίνει από καμινάδες) χωρίς καν ένα κράνος• και επιπλέον, είναι εν δυνάμει φορέας μολυσματικών ασθενειών (τύπου Η1Ν1), άρα κινδυνεύουν όλα τα παιδάκια που τον πλησιάζουν. Με απλά λόγια, ο Αϊ-Βασίλης είναι μεγάλη λέρα! Επιστημονικώς αποδεδειγμένο.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ, 6 μέρες

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Δευτέρα 21.12.2009 και ώρα 19.47 ...μπαίνει ο Χειμώνας

Έκτακτη ανακοίνωση




Κυρίες και Κύριοι, σήμερα Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και στις 19:47 ώρα Ελλάδας αρχίζει ο Χειμώνας.



Ναι, δεν κάνω πλάκα. Για το βόρειο ημισφαίριο, ορόσημο για την επίσημη έναρξη του Χειμώνα (αστρονομικά) αποτελεί το γεγονός ότι ο Ήλιος φαίνεται να έχει φθάσει στο νοτιότερο άκρο της τροχιάς του, το χειμερινό ηλιοστάσιο, κατά το ετήσιο φαινόμενο ταξίδι του πάνω στην ουράνια σφαίρα. Την ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου, η νύχτα έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια από όλες τις άλλες ημέρες του έτους. Για τα γεωγραφικά πλάτη που βρίσκεται η Ελλάδα, η νύ διαρκεί περίπου 14,5 ώρες.
Γι αυτό συστήνεται στον πληθυσμό: ξαπλώσατε και ...απολαύσατέ το ...παντοιοτρόπως!!

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή

Τη σύσταση τεσσάρων εξεταστικών επιτροπών της Βουλής, για τις υποθέσεις του Χρηματιστηρίου, των δομημένων ομολόγων, της Siemens και της Μονής Βατοπεδίου δρομολόγησε χθες το Μέγαρο Μαξίμου...


Η Ελλάδα, μας λένε ξένοι αλλά κι εμείς ομολογούμε, βουλιάζει και η ελληνική Βουλή θα ασχολείται με Εξεταστικές.

Μητσοτακέϊκο



Μπαμπά τί λες, να το πάρω το σκιώδες;

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Ποιοι μας υποβαθμίζουν




Εκπρόσωπος ξένου Οίκου ο οποίος πρόσφατα μας υποβάθμισε. Θεέ μου, αν είν' κακό εξόρισ' το!

Κρύο ή τρίο;


Κρύο, καιρός για ...τρίο ή αποδώ η γυναίκα μου κι αποκεί το αίσθημά μου;

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Λιμενεργάτες

Τελικά τα κατέφεραν οι λιμενεργάτες ή όχι. Κερδισμένοι βγήκαν ή χαμένοι; Άνοιξαν δρόμους και όρεξη για διεκδικήσεις και σε άλλους εργαζόμενους ή έκλεισαν; Δίδαξαν συνδικαλισμό ή διδάχτηκαν;

Και πάλιν αναρωτιέμαι: ποια είναι η αλήθεια, ποια η πραγματικότητα και ποιος θα μου την πει;

Το καλάθι της νοικοκυράς



- Πώς τα βλέπεις τα πράγματα;
- Άστα, δύσκολα θα βγάλουμε τις γιορτές με τέτοιες τιμές.

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Bonus

Και τώρα που θα μου φορολογήσουν τα bonus μου, λες να κόψω το χαβιάρι;

Η Δεξιά και η Αριστερά


Προσέξτε τη σημειολογία των ...θέσεων -και αντιθέεσεων: Οι αρχηγοί των κομμάτων της Δεξιάς από τη μια μεριά και απέναντι οι αρχηγοί των κομμάτων της Αριστεράς.

Για όσες ...κουφάλες -με το συμπάθειο- διατείνονται πως το Πα.Σο.Κ. δεν ανήκει στην Αριστερά!

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Ο Κανένας



Γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο ...κανένας;

Ελληνάκι της επόμενης γενιάς






Καημένο μου παιδάκι, από μικρός θα μπεις στα βάσανα, γιατί ο παππούς σου και ο πατέρας σου τα 'φαγαν όλα και δεν άφησαν τίποτε για σένα!

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Βιογραφικά των Περιφερειαρχών

Απορίαν έχω: ποιο δαιμόνιο μυαλό σκέφτηκε και υλοποίησε τη δημοσίευση των βιογραφικών των 13 ...φιναλίστ Περιφερειαρχών με την ταυτόχρονη ανακοίνωση της επιλογής των; Γιατί περισσότερο κατάφερε να τους εκθέσει παρά να τους ...αναδείξει, για τα πλούσια βιογραφικά τους!!

Ο κ. Παπανδρέου απορρίπτει σκληρά μέτρα

Με κατηγορηματικό ο πρωθυπουργός της Ελλάδας απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψεως σκληρών μέτρων για την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας, δήλωσε μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη που παραχώτρησε στις Βρυξέλλες.

Καταλάβαμε, θέλει σκληρότερα μέτρα να μας επιβάλει. Ωχ και πάλιν ωχ.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Επιθέσεις ξένων ΜΜΕ

Οι ομαδικές επιθέσεις των ξένων ΜΜΕ, αγγλικών, γερμανικών και όχι μόνο, έχουν σοβαρές αιτίες και όχι ...ανθελληνικές, όπως θέλουμε να πιστεύουμε. Τόσα χρόνια παίρναμε πακτωλούς χρημάτων από τους φορολογούμενους των χωρών αυτών για την «ανάπτυξη» της Ελλάδας και μόνο για τους σκοπούς αυτούς δεν πήγαιναν.

Το σύνδρομο της γκέι κατσίκας

Το σύνδρομο της γκέι κατσίκας το γνωρίζετε; Όχι; Ακούστε το λοιπόν. Οι υπόηχοι από τις ανεμογεννήτριες μειώνουν τη σεξουαλική διάθεση των τράγων με αποτέλεσμα να μην γκαστρώνονται οι κατσίκες και την οικονομική καταστροφή των κτηνοτρόφων!
Αυτά υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, οι πολέμιοι των ανεμογεννητριών.

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Άρχισαν οι πόνοι

Την εφαρμογή «επώδυνων αλλαγών...που θα πονέσουν» το συντομότερο δυνατόν προανήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Ώχ, ωχ, άου, ωχ, άουτς!!

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Βραβείο Νομπελ Ειρήνης

«...ο πόλεμος είναι αναγκαίο κακό, το οποίο νομιμοποιείται σε περιπτώσεις αυτοάμυνας, γενοκτονίας ή σοβαρής απειλής για την παγκόσμια ασφάλεια. Σε κάθε περίπτωση, η προσφυγή στα όπλα οφείλει να είναι η έσχατη λύση, όταν όλες οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών έχουν εξαντληθεί...»
«Δεν υπάρχουν ένδοξοι πόλεμοι» σημείωσε, διαμηνύοντας όμως παράλληλα ότι όσο και να το ήθελε, η θέση του δεν του επιτρέπει να μιμηθεί τους μεγάλους ειρηνιστές της Ιστορίας, όπως ο Γκάντι.
Τελειώνοντας, προχώρησε για να παραλάβει το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης!

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Πέστε μου τι να κάνω

Το δημοσιονομικό αδιέξοδο απειλεί την εθνική μας κυριαρχία...
«Ετος καταστροφής» ασφαλιστικού το 2015 κατά Λοβέρδο...
Προθεσμία ενός έτους παρέχεται στην Ελλάδα, από τον Γερμανό κεντρικό τραπεζίτη...
Μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 5% - 10% ...
Πρωταθλητές στη διαφθορά μας δείχνει σφυγμομέτρηση του Ευροβαρόμετρου...
Τα 40 έφτασαν τα θύματα της νέας γρίπης...
Σε 5.184 ανέρχονται οι υποθέσεις διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία...
Προκρίθηκε στη φάση των «16» ο Ολυμπιακός, επικρατώντας της 3ης ομάδας της Αρσεναλ...
Τα sms θα θεωρούνται τεκμήρια εξωσυζυγικών σχέσεων...
................
Κι εγώ τι να κάνω γιατρέ μου, πες με;

Τρακτέρ και ...χρώματα


Τα «κόκκινα» και τα «γαλάζια» τρακτέρ ξαναζεσταίνονται για τις προγραμματισμένες αγροτικές κινητοποιήσεις του Ιανουαρίου (τα "πράσινα" δεν ...ευκαιρούν).
Τα ίδια έγιναν και πέρσι με τα «κόκκινα» και τα «πράσινα» τρακτέρ (τα "γαλάζια" δεν ευκαιρούσαν). Κοινός παρονομαστής των κινητοποιήσεων τα «κόκκινα» τρακτέρ∙πανταχού παρόντα! Οι άλλοι ...χρωματισμοί εναλλάσονται!

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Στυλάκι ...ΥΠροΠο


Πολύ ...στυλάκι και κομπασμός από τον ΥΠροΠο (βλέπε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη) και δε μ' αρέσειειειειειε!

"Αντιεξουσιαστές"

Οι δήθεν "αντιεξουσιαστές" μάλλον εξουσιαστές της ζωής, του φόβου και της περιουσίας των ανθρώπων είναι.

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Με τον Η1Ν1 μολύνθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Καραγκούνης, με την Η(ττα)2Ν2 χτες ο ΠΑΟ με την Γκαλατάσαραϊ.

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Μετεκλογικά παραλειπόμενα

Το πλέον ενδιαφέρον από την εκλογή του Α. Σαμαρά στην αρχηγία της Ν.Δ. είναι το ...στρίμωγμα του Γ. Καρατζαφέρη και η ...δεξιότατη στροφή του Λα.Ο.Σ.

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Φίλοι για ...πάντα



Γ.Π.: Ένας φίλος ήρθε απόψε απ' τα παλιά...




Α.Σ.: Φίλοι για ...πάντα!

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Το "χαμόγελο" και το χαμόγελο


Α.Σ.: Και σου τόλεγα Ντόρα, ο νικητής γελάει πάντα τελευταίος! Και αυτός είμ' εγώ!!

Ν.Μ.: Κείτα τον, που μου γέρνει προς τα δεξιά. Τώρα να του φέρω το βάζο στο κεφάλι; Μου ποζάρει χαμογελαστός, κλέβοντας το δικό μου χαμόγελο!

Πηγή: από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μπαμπά, γιατί χάσαμε;



Όταν όοοοολη η ΝΔ και οι οπαδοί της θύμωναν για τη συντριπτική ήττα στις τελευταίες εθνικές εκλογές και γκρίνιαζαν με τους υπεύθυνους αυτής της ήττας, ενώ αυτή μονίμως ...φορούσε ένα "χαμόγελο", αναρωτιέστε γιατί έχασε στις εσωκομματικές εκλογές;

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Ο απόλυτος ξεπεσμός (μου)


Ένα δείγμα ...κατάντιας (μου) προκειμένου ν' αυξήσω την αναγνωσιμότητα του παρόντος ιστολογίου! Έπεσα μέχρι και στο βούρκο μέσα. Θεέ (Παναθηναικέ) μου σ'χώρνα με!!

Θα τα ξαναβρούν;


- Εσύ προτίμησες Ντόρα κι εγώ Αντώνη, τώρα πιστεύεις πως μπορούμε να τα ξαναβρούμε;
- Γιατί όχι; Έχουμε ακόμα πολλάααα χρόνια μπροστά μας!