Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Χοίρος Vs Χήρος

Δεν τη φοβήθηκα ποτέ τη γρίπη αυτή των χοίρων γιατί με χτύπησε παλιά αυτή των ζωντοχήρων.

ΥΓ. Κλεμμένο από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Επιδημία

Το μη ...χοίρον, βέλτιστον!

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Η Ελλάδα «στεναχωρεί» τα παιδιά της

Τα πιο χαρούμενα παιδιά ζουν στην Ολλανδία και στις σκανδιναβικές χώρες, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 23η θέση μεταξύ των 29 ευρωπαϊκών χωρών, από έρευνα του πανεπιστημίου Γιόρκα στη Βρετανία, για λογαριασμό της οργάνωσης Child Povetry Action Group ( Ομάδα Δράσης για την Παιδική Φτώχεια). Πρώτη έρχεται η Ολλανδία, ακολουθούν Σουηδία, Νορβηγία, Ισλανδία και Φινλανδία. Η Κύπρος βρίσκεται στη 12η θέση. Την 24η θέση κατέλαβε η Βρετανία.

Με αφορμή αυτή την έρευνα-διαπίστωση:
Από τις χειρότερες χώρες για να ζεις …παιδί ή έφηβος είναι η Ελλάδα (με πρώτη και καλύτερη την Ολλανδία). Το καλύτερο -ελληνικό- μέρος για να ζεις …γέρος -για μακροζωία- είναι η Ικαρία (από πανευρωπαϊκή έρευνα σε 12 χώρες. Ακολουθούν Σαρδηνία, Κανάκουα Ιαπωνίας και Κόστα Ρίκα). Πρώτη αιτία θανάτου στους έλληνες νέους είναι τα …τροχαία. Πρωταθλητές …απαισιοδοξίας είναι οι έλληνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση (από έρευνα του Ευρωβαρομέτρου) αφού σε ποσοστό 89% εκτιμούν ότι τα πράγματα θα χειροτερεύσουν περαιτέρω σε προσωπικό επίπεδο (σε αντίθεση με τους κύπριους που δηλώνουν αισιόδοξοι).

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Μόδιστροι και μοδίστρες με ...στυλ

Εντυπωσιακά πρωτοποριακή η ενδυματολογική άποψη του νέου Ιάπωνα σχεδιαστή Τακουμάσα Ακαμάρου.


Εμένα γιατί μου φαίνεται μια σκέτη μ...α, για να μην πω κάτι πιο βαρύ; (θου Κύριε φυλακήν των στόματί μου).

Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Ο κορπίτης Μπο στο Λευκό Οίκο


Με αφορμή τον ...νέο ένοικο του Λευκού Οίκου, το πορτογαλικό κοπρίτη Μπο, το νέο μέλος της οικογένειας του αμερικανού προέδρου (άκουσον, άκουσον, ο εν λόγω Μπο, ήταν μια από τος προεκλογικές υποσχέσεις του Ομπάμα στις κόρες του), καταλήγω στο συμπέρασμα πως οι αμερικανοί πρόεδροι όχι ότι είναι φιλόζωοι -με εξαίρεση τη δικιά τους ζωής- αλλά το κάνουν χάριν του πρωτοκόλλου.





Σημείωση: οι αμερικανοί πρόεδροι δεν συμπαθούν ούτε καν τους άλλους λαούς και τους ανθρώπους γενικά, τα ζώα θα συμπαθούσαν; Τους μόνους που συμπαθούν είναι τους πλούσιους αμερικανούς, την ανωτέρα τάξη!

Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

ο κος Σαρακατσάνος του Υ.Πε.Χω.Δ.Ε.

Κάπως έτσι είδε την επίσκεψη Σουφλιά -του Υπουργού Κατά του Περιβάλλοντος και Υπέρ της ΧωραΑταξίας και των Δημόσιων 'Εργων- στη Θεσσαλία, ο Ανδρέας Πετρουλάκης της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.


Αλλά και οι ντόπιοι δημοσιογράφοι επίσης. Είπαν ή 'Εγραψαν πως ο κος ...Σαρακατσάνος ήλθε, είπε ότι οι ντόπιοι ήθελαν να ακούσουν, εγκαινίασε, έταξε και έφυγε.

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Πανίκας και τα μυαλά -μας- στα κάγκελα

Τρίτη τάξη δημοτικού μένει από απουσίες. Εγγράφεται σε σχολή με καλόγριες -σχολή Ντελασάλ- αλλά τον διώχνουν και από κει. «Μεταφέρεται» στην Αναργύρειο-Κοργιανέλειο Σχολή στις Σπέτσες όπου εκεί τα …καταφέρνει. Εγγράφεται στη Γυμναστική Ακαδημία αλλά τον διώχνουν και από εκεί. Δίνει εξετάσεις, το 1969, στη Θεολογική Σχολή αλλά τον κόβουν. Αναζητά στην τύχη του σε άλλους …ναούς, αυτούς της διασκέδασης. Στήνει μπουζουξίδικο στα Λαδάδικα τραγουδώντας Καζαντζίδη.
Γνωρίζει τον Καραμανλή και ...εισβάλει στην πολιτική ελέω Σ. Κούβελα. Ντύνεται Ζορό, βατραχάνθρωπος, Αϊ Βασίλης, καουμπόης, βρίσκει κοινά σημεία με τον Γ. Καρατζαφέρης οραματιζόμενος μια «μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη». Θαυμάζει την Χ. Φλωράκη αλλά χαρακτηρίζει «επανάσταση» τη χούντα των ταγματαρχών και βαφτίζει «θηλυκό Μεγαλέξανδρο» την Έλενα Παπαρίζου.
Έχει και «κουμπάρο» στη ΜΕΒΓΑΛ, φίλους όπως τον Χρηστίδη με τα απατηλά 090…, μπερδεύεται με το σκάνδαλο Βατοπεδίου, καταδικάζεται και σε φυλάκιση ενός έτους (για μείωση προστίμου), κτίζει παράνομη πυλωτή σε αυθαίρετο αλλά «το 90% έτσι τον θέλει». Κυρίες και κύριοι, Παναγιώτης Ψωμιάδης, γνωστός και ως «Πανίκας».

Επίλογος: Από παιδί διαρκώς «μπλέκει», αλλά στο τέλος βρίσκει λύση… Το βιογραφικό του το αλιεύσαμε από την ΚΑΘΗΜΕΙΝΗ του Σαββάτου 11 Απριλίου 2009, στη 2η Σελίδα.


Τελικό κυπέλου Ελλάδας

Και το κύπελο, από σήμερα κιόλας, απονέμεται... ε αφού το ξέρετε, εμένα περιμένετε να σας το πω;

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Το ...κούνημα ενός δακτύλου

Αυτό το κούνημα του χεριού του φερόμενου ως κατηγορούμενου βουλευτή Δωδεκανήσου κου Παυλίδη προς τους βουλευτές της Ν.Δ., τί να σήμαινε άραγε;