Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Βρέξει - χιονίσει

Τι ανασχηματισμό μου λέτε τώρα, τι συνέχιση των διαδηλώσεων της νεολαίας, τι εξαντλητικό διάλογο για την παιδεία, τι εξεταστικές και μη· εγώ, βρέξει-χιονίσει, την βουτιά μου θα την κάνω μπας και ζεσταθώ -ή παγώσω- και ξεφύγω από την οδυνηρή αυτή κατάσταση.

'Ηταν μόλις 4 ετών ...τρομοκράτισσα




Το όνομά της είναι Ντένα Μπαλόσια. Ηταν μόλις 4 ετών και ζούσε σε προσφυγικό οικισμό. Πέθανε σε αεροπορικό βομβαρδισμό του ισραηλινού στρατού. Η κηδεία της ετελέσθη χτες! Λέτε να ήταν τρομοκράτισσα; 'Ελεος, έλεος, έλεος...

Ποιος θα σώσει τον κόσμο από τους Ισραηλινούς;

Το πλοίο "Dignity" της οργάνωσης Free Gaza, διεμβολίστηκε από περιπολικό σκάφος του ισραηλινού ναυτικού, ενώ επιχειρούσε να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πληγέντες της Γάζας. Το πλοιάριο με 15 ακτιβιστές από 11 χώρες, με σημαία του Γιβραλτάρ, και με 3.5 τόνους ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια προς τους κατοίκους της Γάζας είχε αποπλεύσει χθες το βράδυ από τη Λάρνακα με κατεύθυνση το λιμάνι της Γάζας.
Η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο, υποστήριξε ότι το πλοιάριο χτύπησε ισραηλινό σκάφος, το οποίο είχε αξιώσει όπως το πλοιάριο επιστρέψει στην Κύπρο. Αναφέρει επίσης ότι στη διάρκεια αναγνώρισης του σκάφους, ισραηλινά ναυτικά σκάφη προσέγγισαν το "Dignity" για να το πληροφορήσουν ότι δεν θα του επιτραπεί η είσοδος στην Λωρίδα της Γάζας, η οποία είναι εμπόλεμη ζώνη, και βρίσκεται υπό αποκλεισμό Το "Dignity", λένε οι ισραηλινοί, δεν εισάκουσε την έκκληση και απάντησε με μια απότομη στροφή, η οποία ανάγκασε το ισραηλινό σκάφος να εκτελέσει έκτακτους ελιγμούς, ώστε να αποφύγει το πλοιάριο. Το "Dignity", αναφέρεται, εξακολούθησε να πλέει και κτύπησε πάνω στο ισραηλινό σκάφος, με αποτέλεσμα και τα δύο σκάφη να υποστούν ελαφρές ζημιές.
Ρε γμτ, πάλι μου θυμίζει εκείνη την περίφημη φράση "...το θύμα προσέκρουσε επί της μάχαιρας και ετραυματίσθη".
Είναι κανείς διαθέσιμος να μας σώσει από τους ισραηλινούς ιμπεριαλιστές, τρομοκράτες και δολοφόνους; Ομπάμα μ' ακούς;

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

'Οταν ο Αη Βασίλης έχει κέφια



...μέσω της γραφίδας του Ηλία Μακρή, από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ο ...έτσι κι ο ...αλλιώς!


Να υποθέσω πως ο "αριστερός" ...μπάτσος είναι το παιδί της φάτνης και ο αντίστοιχος "δεξιός", είναι ο καινούριος χρόνος; Αν οι υποψίες μου επιβεβαιωθούν, φεύγω για το 2010, κι ας χάσω ένα χρόνο από τη ζωή μου!

Το ...πρόσωπο της χρονιάς που φεύγει θα τα καταφέρει, την επόμενη;

Από τη μια, Πρόσωπο της χρονιάς που μας φεύγει, είναι ο Ομπάμα, διαβάζω σε πολλά ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, ελληνικά και ξένα.
Από την άλλη, το τίμημα της ισραηλινής εισβολής στη Γάζα ανέρχεται στους 271 νεκρούς, με τον ΟΗΕ απλώς να ζητά κατάπαυση του πυρός και τις εμπρηστικές δηλώσεις από Ισραήλ και Παλαιστίνη να κυριαρχούν στα media. Ζήτημα ωρών είναι η ισραηλινή χερσαία επιχείρηση.
Περιμένω να δω αν αυτό το ...πρόσωπο, θα κάνει κάτι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, σ' αυτό το μέγα πρόβλημα που λέγεται Ισραήλ και Παλαιστίνη. Εκεί θα κριθεί πόοοοσο μεγάλος είναι και αν έχει τα κότσια. Γιατί από κουβέντες, χόρτασε όλος ο κόσμος.

Θα μας πάρουν τα ...μέτρα

Γιατί πάντοτε, τα σκληρά μέτρα που αναγγέλουν και εφαρμόζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, τα βαφτίζουν και αναγκαία;

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Αντί να μας τα …φάνε, δεν τα τρώμε μόνοι μας;

Κάθετη πτώση του τζίρου στην αγορά και κάμψη πωλήσεων 25% από τον Οκτώβριο και μετά εξαιτίας της κρίσης και των επεισοδίων, διαβάζω από τη μια.
Στο 85% έως 100% η πληρότητα στους χειμερινούς προορισμούς, δηλ. στα ίδια επίπεδα με πέρυσι κινείται η ταξιδιωτική κίνηση στους περισσότερους δημοφιλείς ελληνικούς χειμερινούς προορισμούς τις εορτές. Αντίθετα, η ταξιδιωτική κίνηση των Ελλήνων στο εξωτερικό παρουσιάζει μείωση της τάξης, περίπου, του 10%, διαβάζω από την άλλη.
Μπορώ, λοιπόν να υποθέσω πως οι έλληνες φέτος αποφάσισαν να μη ψωνίσουν, να μη γυρίσουν σπίτι με σακούλες αγορών, να μην ενισχύσουν τα ταμεία των εμπόρων αλλά να τα …φάνε σε ταξίδια και εκδρομές. Σε σαλέ, χιονοδρομικά κέντρα, ορεινά θέρετρα. Χαμένα θα πάνε τα τζιπ;

Θέτω εαυτόν στη διάθεση του πρωθυπουργού

Διαβάζω, Ακούω, Μαθαίνω πως, σε περισυλλογή βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο οποίος, υπό τις δυσκολότερες συνθήκες που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς πριν από πέντε μήνες, καλείται στις αρχές του νέου έτους, να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την έξοδο της κυβέρνησης από το διαφαινόμενο αδιέξοδο αλλά και για την «αποσυμπίεση» της κοινωνικής δυσφορίας που μοιάζει με καζάνι έτοιμο να εκραγεί.

Τον καταλαβαίνω, Του συμπαρίσταμαι, Τον δικαιολογώ γιατί παρέλαβε χάος και καμένη γη, και δηλώνω απερίφραστα και ανιδιοτελώς πως θα είμαι κοντά Του και στη διάθεσή Του για όποιο πόστο ήθελε να μου αναθέσει, ενόψει του επικείμενου ανασχηματισμού. Ακόμη και το πόστο του υπουργού Δημόσιας Τάξης. Το λευκό μου Ποινικό Μητρώο, είναι στη διάθεσή Του. Για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας, ρε γαμώτο!

Μακριά από Αη Βασίληδες και δη αμερικάνους

Σοκ στις ΗΠΑ από ένα δράστη και αυτόχειρα, που, ντυμένος Άη-Βασίλης σκότωσε εννέα ανθρώπους στο Λος Αντζελες για να εκδικηθεί την πρώην σύζυγό του. Ο άνδρας αυτός, ντυμένος Άη-Βασίλης, κατελήφθη από αμόκ και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως εισβάλλοντας στο σπίτι των γονέων της πρώην συζύγου του, όπου γινόταν χριστουγεννιάτικο πάρτι. Στο τέλος, αυτοκτόνησε αφού υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού όταν πυρπόλησε το σπίτι.
«Ο Μπρους, ήταν το καλύτερο παιδί που μπορείτε να φανταστείτε. Πάντα ευχάριστο να του μιλάς, πάντα με ένα μεγάλο χαμόγελο», δήλωσε σε τοπική εφημερίδα εφημέριος της εκκλησίας της ενορίας του.
Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο απ’ όλα είναι ότι ακόμα καμία κυβέρνηση δεν εξέδωσε οδηγία προς τους τουρίστες που επισκέπτονται τις ΗΠΑ, να αποφεύγουν, τώρα στις γιορτές, την επαφή με Αη Βασίληδες. Γιατί πίσω από τον ευγενικό παππούλη με τη λευκή γενειάδα και τον κόκκινο σκούφο, κανείς δε γνωρίζει τι κρύβεται!

Μητσοτάκης: "Καλές γιορτές και ο Θεός να βοηθήσει"

Ωχ, ωχ, ωχ! Γυναίκαααα, να στερώσουμε τα έπιπλα στον τοίχο, να βάλουμε ταινίες στα τζάμια, να αναγομώσουμε τον πυροσβεστήρα, ν' αγοράσουμε κάνα σακί αλάτι, να προμηθευτούμε κονσέρβες, να βάλουμε αντιψυκτικό στο αυτοκίνητο, να κάνουμε κάτι τέλος πάντων. Κάτι κακό θα συμβεί, οσονούπω!

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Πρωτοφανείς ζημίες αναμένεται να παρουσιάσει η Toyota.

Η Toyota πρώτη φορά μετά το 1941 εκτιμάται ότι θα εμφανίσει λειτουργικές ζημίες 1,66 δισ. δολαρίων για το οικονομικό έτος 2008-2009 με λήξη στις 31 Μαρτίου 2009. Την τελευταία φορά που η εταιρεία είχε τέτοιες απώλειες ήταν το 1938, μόλις ένα χρόνο μετά την ίδρυσή της.
Τι λε ρε. Ζημιές ε και για 2η φορά. Μόνο; Δηλαδή μέχρι σήμερα μόνο κέρδη εμφάνιζε και τώρα που είναι να εμφανίσει ζημιές το κάνουμε και θέμα; Γρήγορα, έναν τηλεμαραθώνιο για την ενίσχυση της συμπαθούς εταιρείας. Να ειδοποιηθούν και οι άμεσοι ενδιαφερόμενοι, βασικοί υποστηρικτές της εταιρείας. Οι τσιγγάνοι. Να τη σώσουμε όοοοολοι μαζί!

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Αυτοί καταλαβαίνουν από κρίση;

Όλοι μιλάνε-μιλάμε για κρίση. Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι που βλέπουν την αγοραστική τους δύναμη να …πέφτει. Οι καταστηματάρχες και οι εμπορικοί σύλλογοι αγωνιούν βλέποντας τα ταμεία τους άδεια και αδημονούν για το «δώρο» και τον 13 μισθό των μισθωτών, έτοιμοι να τον …καταβροχθίσουν.
Μόνο οι ΠΑΕ και ΚΑΕ δεν έχουν οικονομικά προβλήματα. Οι γαύροι, οι βάζελοι, τα χανουμάκια και οι μπαοκτσήδες, είναι πάντα πρόθυμοι να συνεισφέρουν. Δε γνωρίζω αν έγινε μείωση στις τιμές των εισιτηρίων, αν και αμφιβάλλω για τούτο. Αλλά και οι καφετέριες, τα νυχτερινά μαγαζιά, οι κινηματόγραφοι και τα φαγάδικα, επίσης δε νομίζω να έχουν υποστεί τις συνέπειες της κρίσης, ή έστω να μπήκαν στον κόπο να …περιορίσουν στο ελάχιστο τα κέρδη τους.
Το θέμα όμως δεν είναι τι κάνουν αυτοί, αλλά τι κάνουμε εμείς προς τούτο!

Οι ταραχές στην Ελλάδα προς ...εξαγωγή;

Οι ταραχές στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας εξακολουθούν να απασχολούν ζωηρά τον ευρωπαϊκό Τύπο, με έγκυρους αναλυτές να εκτιμούν ότι ο ελληνικός «ιός» μπορεί να αποδειχθεί μεταδοτικός στις συνθήκες της διεθνούς οικονομικής κρίσης και των κοινών αδιεξόδων που αντιμετωπίζουν πολλές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.
'Ηδη, το «σύνδρομο της Ελλάδας» έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πρώτη σημαντική υποχώρηση του Νικολά Σαρκοζί, με την απόφασή του να αναστείλει την εξαγγελθείσα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
Ε, καιρός δεν ήταν να εξάγουμε και κάτι άλλο στην Ευρώπη; Μόνο πολιτισμό και διακοπές; Μπας και καταφέρουμε να ισορροπήσουμε το ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών. Βαστάτε καλά αδέλφια ...κουκουλοφόροι και λοιποί συναγωνιστές!

Οριοθετούνται τα ...όρια

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Πρωθυπουργικές ανακοινώσεις

Ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει τις αποφάσεις του

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Φυλάκιση οι μεν, Αποφυλάκιση οι δε

Να αποφυλακισθούν οι δύο ειδικοί φρουροί που… «έκαναν το καθήκον τους» ζήτησε ο συνήγορός τους.
Να προφυλακιστούν όλοι οι μαθητές που συνελήφθησαν στα επεισόδια και κατηγορούνται για μια σειρά βαρύτατων κακουργημάτων που επισείουν ποινές από 10 έως και 20 χρόνια, ζητάω εγώ!


Τι δηλαδή, ίσα κι όμοιοι ήμαστε. Οι πρώτοι το καθήκον τους έκαναν, με μια πολύ μικρή παράλειψη. Δεν απεμπλάκησαν έγκαιρα από το συμβάν. Ενώ οι δεύτεροι, οπλοστάσιο κουβαλούσαν στις, κατ’ ευφημισμόν, σχολικές τσάντες.

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Δεν κατάλαβαν ντιπ για ντιπ

Από το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής για το σκάνδαλο Βατοπεδίου προκύπτει ότι …δεν τρέχει τίποτε.

Δηλαδή, αν τώρα, εν μέσω διαδηλώσεων και εξεγέρσεων, οι βουλευτές της πλειοψηφίας δεν πήραν μυρωδιά και …έδειξαν πως όοοοολοι είναι αθώοι, αναρωτιέμαι τι πόρισμα θα έβγαζαν αν δεν υπήρχε σε μια άλλη ήρεμα κοινωνική περίοδο. Πώς το σκάνδαλο Βατοπεδίου δεν υφίσταται;

Αιωνία σου η μνήμη

Kηδεία
Τον πολυαγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, παππού, αδελφό, Κύπριο, 'Ελληνα


ΤΑΣΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ
(τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας)


που απεβίωσε στις 12/12/2008 σε ηλικία 74 ετών, κηδεύουμε σήμερα Δευτέρα 15/12/2008 και ώρα 11 π.μ. από τον ιερό ναό Αγίας Σοφίας Στροβόλου και καλούμε όσους τιμούν τη μνήμη του να παραστούν. Η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο Δευτεράς.
Οι τεθλιμμένοι:

Η σύζυγος: .....,
Τα παιδιά: .....
Τα αδέλφια: .....
Τα εγγόνια και λοποί συγγενείς
Η Κύπρος όλη
Ολόκληρος ο Ελληνισμός

• Η οικογένεια θα δέχεται συλλυπητήρια από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 10.30 π.μ. στον ιερό ναό Αγίας Σοφίας.

Εισφορές θα γίνονται στον Ερυθρό Σταυρό, στο Φόρουμ Εντατικής Θεραπείας και στο Συμβούλιο Ευημερίας Aσθενών Μακάρειου

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Εποστρακισμός, εντός σκίτσου

Και τα μυαλά στα κάγκελα


Του Ηλία Μακρή, από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μία ...έρευνα, πολλά τα πορίσματα

Η Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ετοιμάζεται να εκδώσει ...τα πορίσματά της. Πέντε πορίσματα θα είναι (λένε οι πληροφορίες), όσα και τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Κι εγώ αναρωτιέμαι, γιατί στις φοιτητικές εκλογές (για την ΕΦΕΕ), δεν βγαίνει ένα αποτέλεσμα αλλά κάθε φοιτητική παράταξη εκδίδει τα δικά της αποτελέσματα. Ποιος διδάσκει ποιόν;

Ο κόσμος γύρισε ανάποδα ή...


Κι ύστερα σου λένε πως ότι και να γίνει, ο κόσμος δεν μπορεί να γυρίσει ανάποδα. Αμ , δε!

Βρήκα τους κουκουλοφόρους

Προς Υπουργόν Παιδείας κον κον Στυλιανίδη.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ.



Κε υπουργέ, ανταποκρινόμενος στην παρότρυνσή σας προς τους μαθητές να διαδηλώνουν ειρηνικά χωρίς να φορούν κουκούλες, σπεύδω να σας ενημερώσω και να σας αναφέρω πως:




  1. 'Εχω εντοπίσει 6-7 κουκουλοφόρους, εκ των οποίων 2-3 έχουν κρυμένα και τα πρόσωπά τους με κασκόλ (ίδε φωτογραφία κάτω).

  2. Τα στοιχεία τους τα έχω και είναι στη διάθεσή Σας, όποτε μου το ζητήσετε.

  3. Εσείς μπορείτε να πάτε στις κοινωνικές υποχρεώσεις σας και να είστε βέβαιος ότι εγώ θα αγρυπνώ για Εσάς.


  4. Αν πάλιν επιθυμείτε, μπορείτε ξέγνοιαστος να παρακολουθήσετε και ποδοσφαιρικό αγώνα της αγαπημένης σας ομάδας.

Ευπειθώς διατελώ


Phlou...flis (Φλούφλης)



Οι μαθητές δεν φορούν κουκούλες

Έμποροι της οδού Ερμού, που στέκονταν έξω από τα μαγαζιά τους με την ελπίδα να τα προστατέψουν, έλεγαν ότι με τους μαθητές μιλούσαν, ήταν γελαστοί και χαρούμενοι, το γλεντούσαν, πετούσαν πέτρες στους μπάτσους και έφευγαν τρέχοντας μόλις έπεφταν τα χημικά.
Ο υπουργός της Παιδείας, τους κάλεσε να διαδηλώνουν ειρηνικά και να μη φορούν ή να βγάλουν τις κουκούλες.
Ακόμα και η τηλεόραση έδειξε τους μαθητές με γυμνά πρόσωπα, να προσφέρουν μέχρι και λουλούδια στους αστυνομικούς.

Ποιος λέει ψέματα; Οι έμπορου της Ερμού, ο υπουργός ή τα κανάλια;

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

...Πορίσματα Επιτροπών

Η Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ετοιμάζεται να εκδώσει …πέντε (5) πορίσματα, όσα και τα κοινοβουλευτικά κόμματα τα οποία συμμετέχουν σ’ αυτή.

Η βαλλιστική …επιτροπή σχετικά με τον βαλλιστικό έλεγχο της σφαίρας, έδωσε το ένα (1) και μοναδικό πόρισμα της από τον έλεγχο της βολίδας. Είναι αυτό που εκφώνησε ο γνωστός (τηλε)Συνήγορος.

Μια άλλη εκδοχή, για την παραπάνω φωτογραφία:

  • Ο ...λευκός άνδρας είναι ο "ηθικός" αυτουργός, ο επικεφαλής, ο διατάσσων.
  • Οι κρανιοφόροι, με ασπίδες και ρόπαλα είναι οι φιλήσυχοι, οι αμυνόμενοι.
  • Οι υπόλοιποι είναι οι ταραξίες, οι κουκουλοφόροι.

Αν δεν σας ...πάει η εκδοχή, αλλάξτε τη σειρά, όπως σας βολεύει.

«Παγωμένη» η αγορά

Από τίτλους εφημερίδων:
"Ανήσυχη η αγορά", "Τρομαγμένοι οι καταναλωτές", "Την έκρυθμη κατάσταση και τις ζημιές πληρώνει όλος ο εμπορικός κόσμος", "Κάποιος πρέπει επιτέλους κάποιοι πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες και ευθύνες, λένε οι έμποροι μέσω των συλλόγων τους" … και αναρωτιέμαι: καλά δεν έχουν καταλάβει πως για την «παγωνιά» στην αγορά δεν ευθύνονται τόοοοσο η κατάσταση των τελευταίων ημερών αλλά το ότι ο κοσμάκης δεν έχει λεφτά να διαθέσει, να ξοδέψει σε αγορές, παρά μόνο για τα απολύτως απαραίτητα;

Χουβαρναταλίκια

Πόσο άδικο είναι και πόσο άτυχος είμαι, που το αυτοκίνητό μου δεν καταστράφηκε κατά τις πρόσφατες εξεγέρσεις. Θα μου χάριζαν τα τέλη κηκλοφορίας του 2009. Μιλάμε για το αστρονομικό ποσό των ...202 ευρώ! Χουβαρνταλίκια να δείτε!

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Κάποιος λέει ψέματα

Από τη μια: "...Δε θέλω να καταλογίσω ευθύνες σε κανέναν απλά τονίζω για πολλοστή φορά ότι ο κρατικός μηχανισμός έχει αυτή τη στιγμή προστατεύσει πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά τα οποία κινδυνεύουν και κυρίως έχουμε φτάσει στο σημείο τουλάχιστον να μην υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή ενός ανθρώπου. Να έχουμε σεβαστεί ως Αστυνομία, ως Πυροσβεστικό Σώμα τα δικαιώματα του κάθε πολίτη...", από τις χτεσινές (ή προχτεσινές) δηλώσεις του κου Παυλόπουλου.

Από την άλλη: Το ένα δισεκατομμύριο ευρώ αγγίζουν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του εμπορικού κόσμου, οι επιπτώσεις από τα γεγονότα του τελευταίου τριημέρου. 220 επιχειρήσεις στις οποίες απασχολούνται 600-800 άτομα, έχουν υποστεί ζημιές, σύμφωνα με την έως τώρα καταγραφή του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.
Κι εγώ στη μέση αναρωτιέμαι, ποιος λέει ψέματα;

Με κουκούλα και κασκώλ

Κρύο, ψωφόκρυο αυτές τις μέρες και ειδικά τις νύχτες. Αλλά ποιος τολμούσε να φορέσει σκουφάκι, κουκούλα ή κασκώλ ή να ανασηκώσει ακόμα και τους γιακάδες; Οι καιροί δύσκολοι, ου μενετοί!

Οι τράπεζες αναθερμαίνουν τη ρευστότητα στην αγορά

Περιζήτητοι ήταν χθες οι υαλοτεχνίτες για να αλλάξουν τα σπασμένα τζάμια από τις βιτρίνες των τραπεζών. Τα τηλέφωνα άρχισαν να χτυπούν από τα χαράματα. Ορισμένα δημόσια καταστήματα έπαιρναν μέτρα για παν ενδεχόμενο Έτσι, για τους τεχνίτες εγκατάστασης υαλοπινάκων ο Άγιος Βασίλης ήρθε νωρίτερα. Φανταστείτε πως εδώ στην πόλη της Λάρισας με 36 υποκαταστήματα τραπεζών, οι καταστροφές στις βιτρίνες προσέφεραν ανέλπιστη δουλειά και σίγουρα θα κάνουν καλά Χριστούγεννα και θα μπουν στο 2009 με το δεξί. Ανάλογη δουλειά θα έχουν και τα καταστήματα πώλησης επίπλων, ηλεκτρονικών συσκευών, ελαιοχρωματιστών, ηλεκτρολόγων και ηλεκτρονικών κ.ά.

Να πως οι τράπεζες αναθέρμαναν τη ρευστότητα στην αγορά. Πριν πάρουν κιόλας το πακέτο των 28 δις. Ξεκίνησαν από τους τζαμάδες…

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Οι γελοίοι

'Αντε, βάλτε όλοι ένα χέρι να το τραβήξουμε. Με το ένα, με το δύο με το τρία: εεεωπ, εεεωπ...



Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Εντός, έτσι κι έτσι. Εκτός, επί τα αυτά!

Τι θέλει και τρέχει στα εξωτερικά, καταπονείται, καταξοδεύεται και τελικά τις …τρώει; Δεν κάθεται εδώ στο …σπίτι του, στην έδρα του, εδώ που φέτος κουτσά (με την αξία του και μόνος του) στραβά (ενίοτε με τη βοήθεια άλλων, ξέρετε ποιων) τα καταφέρνει. Κυρίως με τη βοήθεια της ...παράγκας και των ενοίκων αυτής. Έχει και τους χιλιάδες λιμανιώτες να τον ενισχύουν. Με λίγη τύχη και των αντιπάλων βοηθούντων, ποιος ξέρει, μπορεί και να τα καταφέρει. Να προκριθεί. Ας αφήσει για τα ...έξω, Αυτούς που μπορούν.. Τον αιώνιο του αντίπαλο και ...αντίζηλο.
Για το Γαύρο μιλάω, το Θρύλο ντε. Τον ενίοτε και Θρήνο!

ΕΒΕΑ Vs (Ε)Φάνη Πάλ(λ)η Πετραλιά

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ (Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών) πρότεινε την πλήρη ελαστικοποίηση του εργάσιμου χρόνου, με τη μορφή της εβδομάδας τριών ή τεσσάρων ημερών με αντίστοιχη μείωση των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών προκειμένου όπως είπε να αποφευχθούν οι ομαδικές απολύσεις κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Αμέσως αντέδρασε, ευτυχώς, η (Ε)Φάνη Πάλ(λ)η η Πετραλιά και επενέβη έγκαιρα δηλώνοντας πως δε θα επιτρέψει (η Πάλ(λ)η) στην κρίση να διαταράξει τις εργασιακές σχέσεις και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα εμμείνει στην πολιτική για πλήρη και ποιοτική απασχόληση.